Flåtestyring på direkten

Visste du at en god GPS Tracker og flåtestyring kan sørge for en betydelig enklere arbeidshverdag, reduserte kostnader og økt sikring av dine verdier?

Vi i Track Norge har siden 2013 levert FG-godkjente løsninger innen GPS sporing som gjør det enkelt å holde oversikt på alt fra biler, traller, maskiner og utstyr. Flere og flere profesjonelle aktører i transportsektoren har oppdaget de betydelige fordelene GPS sporing gir.

Flåtestyring er slett ikke «bare» for de store. Volumet skal nemlig ikke blir så omfattende før man kan miste oversikten, ifølge daglig leder i Track Norge, Harald Nordeng.
– Man trenger ikke å være veldig stor før det blir en klar fordel å få bistand med å holde oversikt over hvor utstyret ditt er. Det kan være vanskelig å holde oversikten over et titalls enheter også, og det er det vi ønsker å bistå med våre GPS Trackere, sier Nordeng.

– Som natt og dag

Kristian hos Collicare tar en velfortjent pause fra flåtestyringen på tre PC-skjermer

Kristian Bergli, Operation Manager for Trucking i Norge hos ColliCare

En som kan «skrive under på» besparelsene når det gjelder både tid og penger, er Kristian Bergli, Operation Manager for Trucking i Norge hos ColliCare Logistics. Han styrer med andre ord alt som er av innlands-trucking i Norge, nærmere bestemt 22 biler, 55 container-chassiser, 15 hengere og to sidelastere. Dette er flåtestyring for den drevne.
Han sier rett og slett at hverdagen før og etter GPS sporing ikke kan sammenlignes.
– Veldig ofte må vi sette igjen chassiser rundt omkring og der kommer GPS sporingen inn for oss. Nå har vi full kontroll på hvor redskapen vår er, mens før var det papir, penn og hukommelse som gjaldt. Og det fungerer rett og slett ikke når det blir så store kvanta som vi har nå, sier Bergli.

Han savner ikke «post-it»-tiden akkurat.

– Vi begynte å sette på de første Trackerne i 2015 og det ble en helt annen hverdag med en gang. Man slipper alt av bomturer, og det er som natt og dag, sier Bergli utenfor terminalen på Skedsmo.
En annen av våre kunder, AEX Transport i Asker, sier det ganske enkelt slik:

Sonja og Kenneth hos AEX er fornøyde foran webportalen som henger i storskjerm på veggen

Kjøreledere Sonja Tvedt og Kenneth Olsen hos AEX

– Vi har eliminert en rekke potensielle feilskjær med GPS sporing, forteller kjøreleder Sonja Tvedt.

Flåtestyring på direkten

Morten Henriksen hos TIP Trailer Services i Norge sier de hovedsakelig benytter sporingssystemene av to årsaker:

Morten Henriksen smiler fornøyd foran verkstedet hos TIP Trailer Services i Vestby

Morten Henriksen, TIP Trailer Services

– Det ene er å holde oversikt over utstyret vi disponerer og det andre er tyverisikring. Per nå har vi sju biler som kontinuerlig er ute på serviceoppdrag. Hvis det da ringer en kunde og lurer på hvor langt unna vi er, så er det snakk om sekunder før jeg har svaret. Jeg kan også gi umiddelbar hjelp når det er akutt behov for deler. Da ser vi raskt hvem av våre folk som er nærmest og som på enklest mulig måte kan plukke med seg dette til kunden. Det er flåtestyring på direkten, sier Henriksen.

Tyverisikring
God logistikk, effektiv flåtestyring og dermed flere typer besparelse er den ene siden av fordelene. Tyverisikring er en annen.
– For oss er tyverisikring et annet viktig aspekt. Så fort boksen er koblet på strøm så kan vi finne igjen utstyret. Da sender den signaler om sin siste posisjon, som gjør at vi kan lokalisere det. I tillegg har vi Geofence-sperrer på vårt utstyr, så om et av chassisene eller hengerne våre nærmer seg grensen, så får vi melding om det. Hvis vi da vet at vi ikke har en bil i den retningen, så kan vi sørge for at den blir stoppet på grensen. Det er uendelige bruksområder, roser Bergli.

Får hjelp når det trengs
Men hvorfor akkurat Track Norge? ColliCare-Bergli sier det handler om service og oppfølgning.

En godt fornøyd Kristian Bergli fra ColliCare og Ove fra Track Norge håndhilser foran en tralle

Kristian Bergli, Operation Manager for Trucking i Norge hos ColliCare

– Vi prøvde faktisk et annet system for GPS sporing først, men fungerte ikke for oss. Det var ikke i nærheten av dette, for å si det sånn. Så da testet vi med tre, fire GPS Trackere i starten, før vi klinte til. Nå har vi rundt 60 GPS Trackere i Norge og 56 i Sverige, og det har vært et riktig valg, for både det FG-godkjente systemet, servicen og oppfølgingen har vært veldig bra. Vi kan ringe når vi vil og få god hjelp av riktig person. Det er en klar fordel med en relativt liten organisasjon som Track Norge, avslutter Bergli.