SISTEMANN UT… IGJEN

Båtsesongen er i gang for nesten alle.

Bare ikke for meg og en litt sliten snekke. Det ser ut som den ikke har vært sjøsatt på noen år, stakkar. Vi ligger igjen på det som var vinterlagringsplassen, men som nå er parkeringsplass for glade båteiere. Sammen med den lille snekka ligger det en seilbåt som sannsynligvis ikke har vært sjøsatt på noen år. Der ligger vi litt til spott og spe, føles det som. Båten stirrer på meg fra hengeren hver gang jeg kjører forbi. Da skal jeg ut på viktige oppdrag som å hente eller bringe unger fra trening, i butikken eller alt det andre som fyller fritiden. Jeg skulle selvfølgelig satt i gang med klargjøringen i påsken, når de andre holdt på, men da var jeg jo opptatt. Sikkert noe med barna, bikkjene eller jobben.

Seilbat-i-solnedgang_SFW

Så der ligger den da, og jeg har dårlig samvittighet. Trekket er fortsatt på og påhengsmotoren henger der den skal. Likevel skvetter jeg litt til hver gang lokalavisen skriver om tyveriraid på lokale båtplasser der bander stjeler motorer og annet utstyr fra båtene. Jeg har puttet inn GPS tracker i båten, så hvis noen stikker av med den vil jeg jo se hvor de drar. Jeg har også laget et elektronisk gjerde rundt parkeringsplassen slik at jeg vil få en SMS hvis båten skulle bevege seg vekk, men den burde jo ligget på båtplassen og ikke på parkeringsplassen.Båt_SFWJeg ser at det ligger noen båter igjen på land hver gang jeg passerer en båthavn og lurer på hvorfor de ligger der? Er båten i ustand? Er eieren opptatt med andre ting? Kanskje han også kjører unger til trening, går tur med bikkjene, maler huset eller jobber overtid. Vi burde starte en forening. «Sistemann ut-foreningen» kanskje. Da kan vi dele erfaringer. For eksempel at regn og kaldt vær faktisk kan glede noen båteiere. I sånt vær kan vi ikke bruke båten uansett, så da er det ikke så farlig om den ikke er sjøsatt ennå?

Jeg får ta tak i det nå og ikke til helga. I helga er det masse aktiviteter, ungene skal kjøres steder og jeg tror jeg må selge vafler på lørdag. Det er nok en cup eller noe. Jeg tar det til uka, tenker jeg.

Har du noen gode argumenter jeg kunne brukt når naboen spør hvorfor jeg ikke har fått satt ut båten? Del dem gjerne på vår Facebookside.